Sretan Uskrs

Uskrs 2017.„O blažene noći koja spaja zemlju s nebom, a čovjeka sa stvoriteljem“, veli hvalospjev uskrsnoj svijeći.

Čudo Isusova uskrsnuća je veliki misterij koji spaja nespojivo: nebo i zemlju, prolazno s neprolaznim, čovjeka i Boga. Stoga kršćani, već od najranijih vremena i bdiju za vrijeme te noći kako bi spremni dočekali ostvarenje svoga velikog misterija, t.j. prijelaz iz zemlje u nebo i tako postali božanski sinovi i kćeri. Eto to je Uskrs: prijeći iz zemaljskog u nebesko, iz ljudskog u božansko.  Bog svoje vjernike oslobađa od zala, zabluda, grijeha, nečovječnosti, sebičnosti i nedostojanstva. Osnovni termin koji je i u Bibliji naglašen je polazak u novi život. To je nužno. Mi kao nekad i Židovi moramo nužno ostaviti Egipat i ljude koji slave krive bogove i poći za pravim Bogom Spasiteljem te ga častiti i štovati.

Tko se ne odluči na polazak, ostaje u ropstvu i tami dosadašnjeg vlastitog života, vlastitih navika i zabluda. Ostajući u ropstvu tjela i požuda nikad ne možemo doživjeti istinsku radost jer radosti nema tamo gdje je ropstvo. Svijet pozna samo hedonizam kao put do radosti, a to je tragična varka za čovjeka jer nas ono tjelesno i dalje drži zarobljenicima koji ne mogu osjetiti ljepotu života s Bogom.

Sretan Uskrs svim župljanima, rodbini i prijateljima!

                                                                        Don Josip Galić, župnik bjelopoljski


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/zupapoto/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405