Sveta Cecilija zaštitnica crkvenog pjevanja

IMG_2023Redovnom Svetom misom, u srijedu 22. studenoga 2017. godine  u 17 sati, proslavili smo svetu Ceciliju, zaštitnicu crkvenog pjevanja. Uz ostale vjernike na ovoj Svetoj misi, okupili su se svi naši crkveni pjevači, svirači i njihovi voditelji. Veliki crkveni zbor (35) s voditeljicom sestrom Bibijanom Ćurlin, zbor mladih (15) sa svojim voditeljem Igorom Šarićem i tamburaški sastav (10) s voditeljem Davorom Kožulom. Nakon Svete mise nas 60 nastavilo je zajedničko druženje u našoj župnoj dvorani. Ovo je bila lijepa prigoda da se mi župni pjevači i svirači jedan put u godini sastanemo na zajedničkom Gospodnjem slavlju i u bratskom druženju. Veliki župni zbor pjeva svake nedjelje na misi u 11 sati, zbor mladih na nedjeljnoj misi u 9 sati. Župni tamburaši imaju svoje prigodne nastupe u župi i u gostima. Tamburaši su donedavno brojili puno više članova, bez kojih su ostali zbog odlaska nekih svirača na studij, a neki članovi u prijevremenu mladenačku mirovinu! Tamburaši su u posljednje vrijeme zapaženi i aktivni u udruženom sviranju s tamburašima iz Cima, Kruševa i Bune. Ako Bog da, imat ćemo ih prigodu čuti na zajedničkom nastupu ovoga Božića. Njihov božićni koncert  održati će se u Kosači, 22. prosinca. Zahvalni smo dragom Bogu na našim pjevačima, kao i njihovim voditeljima, na redovnom odazivu na probe i nastupe. Neka nam sveta Cecilija izmoli duh ustrajnosti!

Molitva svetoj Ceciliji

Sveta Cecilijo, koja si svojim životom i mučeništvom pjevala hvale Gospodnje, i koju Crkva časti kao zaštitnicu glazbe i pjevanja, pomozi nam svjedočiti našim glasom i zvukom naših instrumenata, onu radost srca koja nam dolazi od vršenja volje Božje, i iz ispravnog življenja našeg kršćanskog ideala.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/zupapoto/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405