Misli blaženoga Alojzija Stepinca

alojzije-stepinac

 1. Ne može biti siromah onaj koji nosi Boga u duši.
 2. Kad bismo htjeli prodati obraz i dušu, danas bismo odmah primali odlikovanja. Ali uvijek nama svima i mora biti memento ona Kristova: “Ta što koristi čovjeku, ako sav svijet stekne?”
 3. … jedan dobar dio štampe, osobito dnevne, ima premalo savjesti…
 4. Povijest Crkve i vjekovno njezino iskustvo uči, da kršćanin i katolik u dva smjera ima očekivati borbu, patnje i muke.
 5. Ja se nimalo ne brinem za mogućnost moga oslobođenja. Ja znam zašto trpim. Radi se o pravima Katoličke Crkve. Ja sam za nju spreman svaki čas umrijeti.
 6. Jake i sretne Hrvatske nema bez jakih, fizički i moralno zdravih i zadovoljnih hrvatskih obitelji!
 7. Ne treba nam toliko učenih glava koliko poštenih.
 8. Pravi muževi ne sagiblju koljena pred lažnim duhom vremena.
 9. Katolički tisak brani duhovna i vjerska dobra čovječanstva.
 10. Držimo se načela.
 11. Kad vam otmu sve, ostat će vam dvije ruke; sklopite ih na molitvu, pa ćete tada biti najjači!
 12. Blagoslov narodima po njihovoj djeci!
 13. Crkva imade pravo na odgoj mladeži.
 14. Ako treba trpjeti, trpjet ćemo. Ako u zatvor-u zatvor. Ako treba umrijeti, i umrijet ćemo-ali sotoni popustiti, to nikada!
 15. Komunizam se od laži rodio, od laži živi, i od laži će umrijeti. Gospodinu Bogu se ne žuri, ali On nikada ne zakasni.
 16. U svijetu nemaš što tražiti. Ja sam ga prezreo u duši i mogu Ti reći da je današnji svijet Sodoma i Gomora. Kad Ti se najslađim pričinja, najgore će Te ujesti. Nedavno sam vidio u jednom samostanu natpis :”Ako je ovdje i teško katkada živjeti, ali je slatko umrijeti.” Jednostavna, ali krasna istina.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/zupapoto/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405