Svibanjski predmolitelji krunice

Predmolitelji Gospine kruniceVeć smo pri kraju Gospina mjeseca svibnja. Mjeseca koji je na poseban način posvećen moljenju Gospine krunice. U našoj župnoj crkvi svaku večer u 18 sati, najmlađi njih dvadesetak, predmole Gospinu krunicu. Krunica je hod s Gospom kroz otajstva Novog zavjeta. Gospa je upravo primjer kako i kojim se putem ostvariti? Njezin život bio je prepun iskušenja i patnje. Mnogo toga joj nije bilo jasno, ali je uvijek bila poslušna Bogu. Stoga ona svojom ulogom, osobito onom majčinskom, u povijesti spasenja postaje uzor nama putnicima.

Gospa je uzor vjere i poniznosti, a to je upravo lijek za nas koji ostajemo ovdje, to je lijek i za one koji odlaze u zemlje svojih snova, za sve nas, svejedno na kojoj smo adresi. Svi bismo htjeli biti sretni, to je najvažnija i najveća ljudska čežnja, čežnja za srećom! Bez vjere sve gubi smisao. Vjera daje pozitivno usmjerenje koje je kadro izgraditi ljepši i sigurniji svijet. “Tko vjeruje, ljubi; tko ljubi, djeluje; tko djeluje, ili je heroj ili mučenik.” (L. La Vista).

Bez plodova vjera postaje instant vjera, zato Isus i veli: “Zato će se – kažem vam- oduzeti od vas kraljevstvo Božje i dat će se narodu koji donosi njegove plodove” (Mt 21,43)

Možemo imati mnoštvo lijepih stvari, mnoštvo prijatelja, mnoge titule i što sve ne, ali ako izgubimo vjeru, nestaje životni smisao. A bez smisla nema istinske radosti. 

Druga Gospina vrlina koja bi nam trebala biti uzor jest poniznost! Gdje ima poniznosti nema pohlepe i oholosti. Gospa je u svojoj poniznosti uvijek stavljala Boga i Božje planove ispred sebe. Tako i mi stavimo Boga ispred sebe, svoju zajednicu ispred svojih osobnih interesa, svoje dijete i njegove potrebe ispred sebe, svoju ženu ispred svojih sebičnih prohtjeva, svoga muža ispred sebe, vrlinu ispred grijeha. 

                                                                                        


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/zupapoto/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405