Župne oglase možete uzeti u dnu crkve, a imate ih i na oglasnoj ploči i na Portalu župe.

 • Sv. Mise kroz tjedan govorit će se u 7,00 sati ujutro, slijede misne nakane i darovatelji...

  • Ponedjeljak, 8. kolovoza, 7,00 sati
   • Blago Brajković za ++ rodit. Peru i Ivu i + brata Martina

  • Utorak, 9. kolovoza, 7,00 sati
   • Djeca za ++ rodit. Stanka i Ivu Puljić i ost. ++ iz obit. Puljić i Azinović

  • Srijeda, 10. kolovoza, 7,00 sati
   • Jozo Marić za + supr. Dragicu, ++ rodit. Blaža i Ilku i + s. Grgu

  • Četvrtak, 11. kolovoza, 7,00 sati
   • Ljubica Ivanković za + supruga Grgu

  • Petak, 12. kolovoza, 7,00 sati
   • Obitelj Buconjić za ++ Andriju, Aniku, Jelenu i Javora

  • Subota, 13. kolovoza, 7,00 sati
   • Mile i Ružica Krezić za ++ rodit. Ljubu i Katu, Stjepana i Matiju

  • Nedjelja, 14. kolovoza
   • 9,00 Obitelj za pokojne
   • 21,00 Misa za narod naše župe – Uočnica Velike Gospe, pobožnost Gospi

 • Sv. Mise u sljedeću nedjelju, 14. kolovoza: u 9,00 i 21,00 sat.

 • Za Crkvu u KM: Mile Škobić 50, Stanko Sakić 50, Andrej Čuturić 100, Ljubica Čarapina 100 i Luka Markić s obitelji 200.

 • Za Caritas u KM: Stanko Sakić 5

 • Za župni listić u KM: Stanko Sakić 5

 • Današnje krštenje u 11,00 sati: Irina Sesar, Vrapčići-Bijelo Polje, rođena u Ehingenu-Njemačka, 14. IV. 2022., drugo dijete rodit. Matko Sesar i Inga r. Raič, kuma: Minja Glibić. Čestitamo!

 • CnaK: Stigla je nova CnaK, pretplatnici uzmite svoje primjerke u dnu crkve.

 • U sljedeću nedjelju je Uočnica Velike Gospe: Mi smo župa Presvetoga Srca Isusova i sve ćemo poduzeti da ovu našu najveću župnu svetkovinu svake godine usavršujemo i jačamo i što svečanije slavimo, najprije mi župljani, a onda da nam dolaze i gosti i prijatelji i hodočasnici iz okolnih župa, pa da ovo postane i jedno hodočasničko središte za kršćanski puk ovoga podneblja, a sve ostale blagdane kroz godinu slavit ćemo dostojanstveno kako to i propisuje crkveni običajnik, ali u našoj župi glavna je svetkovina Srce Isusovo. Ove godine Uočnicu Velike Gospe u nedjelju 14. kolovoza obilježit ćemo svečano i dostojanstveno. U nedjelju je rana sv. Misa u 9,00 sati, a na večer župnik će u 20,00 sati biti na raspolaganju kod vanjskog Gospina kipa za sv. ispovijed, tako će se svi oni koji budu željeli moći za ovaj Veliki Gospin blagdan ispovijediti i pričestiti, u 21,00 sat imat ćemo pobožnost Gospi kod njezina kipa koji se nalazi između župne kuće i crkve. Mladi će okolo kipa, po travnjaku i po platou postaviti stolice, auta ćemo parkirati na igralište i pred Emaus, majke će predmoliti Gospinu krunicu, župnik s ministrantima uvod u krunicu i Gospine litanije, naš Zbor sa sestrom Bibijanom predvodit će pjevanje, ponesite od kuće svijeće pa ćemo kod naše crkve napravti pravi Lurdski ugođaj, a devetnice Gospi prepustit ćemo župama koje Gospu slave kao patron ili supatron svoje župe. Poslije pobožnosti poći ćemo u procesiji za križem i svijećama u župnu crkvu gdje će biti svečana sv. Misa pod kojom će naše majke čitati misna čitanja i predmoliti molitvu vjernika, a na kraju sv. Mise bit će svečani blagoslov majki s malom djecom jer je Gospa prvenstveno zaštitnica majki. Poslije pobožnosti, sv. Mise i svečanog blagoslova poći ćemo svojim kućama obogaćeni Gospinom večeri i osnaženi Božjim blagoslovom.

 • Obavijest mladima: Susret hrvatske katoličke mladeži bit će u Bjelovaru, 17. rujna ove godine. Ići ćemo i mi iz Bijeloga Polja autobusom, idu i mnoge hercegovačke župe, a ide i nekoliko mostarskih župa, putuje se petak u ponoća na subotu, 16. na 17. rujna, gore ćemo biti gosti u jednoj od njihovih župa. Nećemo prenoćevati u Bjelovaru, jer je predviđeno prenoćište po dvoranama u vrećama za spavanje, a ne po obiteljima kao do sada, pa onda radije putujemo po noći bez prenoćišta. Svečana zajednička sv. Misa bit će u subotu 17. rujna na nogometnom Igralištu u 17,00 sati, poslije sv. Mise koncert, pa povratak svojim kućama i dolazimo u nedjelju, 18. rujna ujutro. Mladi iz naše župe, koji žele ići na ovaj skup hrvatske katoličke mladeži iz čitavoga svijeta neka se jave ovih dana do nedjelje, našoj župljanki Mii Perić Dadinoj na mobitel: 063 450 285 ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. s potrebitim podatcima koji se traže za ovo putovanje. Uplate ćemo primati kasnije.

 • Danas u crkvi imamo dvije sv. Mise u 8,00 i 11,00 sati, župnik ima sv. Misu u 8,00 sati i onda ide na Mladu Misu na Kućane don Ivi Markiću, a sv. Misu u 11,00 sati ima don Vinko Nenadić, kapelan iz sv. Mateja Mostar.

 • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise.

 • Ovih dana umro je naš župljanin Jozo Čarapina, za pokoj njegove duše pomolimo se. Pokoj vječni daruj mu Gospodine. I svijetlost vječna neka mu svijetli. Počivao u miru. Amen. Duša njegova i duše svih vjernih mrtvih po milosrđu Božjem počivale u miru. Amen. A danas je poslijepodne sprovod u Borači pokojnoj Miri Stanić.

Sve vas pozdravlja i na sve zaziva Božji blagoslov,

vaš župnik don Rajko Marković

 

Na Zijemljima u mjesnom groblju, bjelopoljski župnik don Rajko, slavio je s pukom Božjim sv. Misu, u nedjelju, 31. srpnja 2022. u 14,00 sati. Ovo je godišnja sv. Misa koja se po tradiciji slavi u prvu nedjelju kolovoza, ali ove godine iz opravdanih razloga slavljena je, po dogovoru, u zadnju nedjelju mjeseca srpnja.

U nedjelju u 13,00 sati krenuli smo autom, jedno 45 minuta ugodne vožnje, od župne crkve u Bijelom Polju do Zijemalja. Usput lijep planinski ugođaj, puca vidik na sve strane, a Bijelo Polje kao kakav velegrad na rijeci Neretvi. U groblju smo već našli nekoliko vjernika, a ostali su se već pomalo počeli okupljati sa svih strana noseći u rukama jelo i piće kojim ćemo se poslije sv. Mise zajednički počastiti. Do 14,00 sati u groblju se okupilo 50-ak čeljadi, lijep broj.

U 14,00 sati zazvonili smo malim zvonom i župnik don Rajko započeo je ulaznu pjesmu „Čuj nas Majko nado naša“ koju smo svi zdušno prihvatili i sv. Misa je svečano započela. Župnik je sve na početku srdačno pozdravio i izrazio radost što smo se svi zajednički okupili na ovu sv. Misu koju ćemo prikazati za naše pokojne u oba mjesna groblja, ali i za nas žive, da nam Bog dade sretnu budućnost, a našim pokojnima blaženu vječnost. Pod sv. Misom su slijedila čitanja, a nakon evanđelja župnik je održao prikladnu propovijed u kojoj je naglasio da su se sv. Mise u prvim kršćanskim vremenima uglavnom slavile na grobljima i u katakombama, podzemnim rimskim hodnicima, do nije car Konstantin 313. god. Milanskim ediktom dao kršćanstvu potpunu slobodu i od tada su se crkve, katedrale i bazilike počele slobodno graditi po čitavom svijetu. Za vrijeme sv. pričesti dio se svijeta pričestio, a na kraju župnik je svima zahvalio i na sve zazvao Božji blagoslov.

Poslije sv. Mise vjernici su u debeloj hladovini prostrli po stolovima i travi stolnjake i svatko je stavljao na pripravljenu podlogu ono što je donio, pa je tu bilo, mesa, kruha, peciva, kolača, voća, pića…., baš kao u dobra stara vremena, kad smo se okupljali oko crkava i kapelica, pa nakon sv. Misa zajednički, obiteljski blagovali i družili se. Župnik je predmolio Očenaš te blagoslovio i narod i jelo i piće, a onda smo, uz ugodan razgovor, svi zajednički i lijepo blagovali.

Nakon okrjepe počeli smo se pomalo razilaziti svojim kućama, kako je tko i dolazio. Neki su usput svraćali na piće po planinskim restoranima, a ostali su se vratili svojim poslijepodnevnim obvezama. Ovo su lijepe godišnje prigode da se ljudi malo okupe, vide, porazgovore, sv. Misu proslave i u rodbinskom i prijateljskom ozračju počaste. Bogu hvala za sve milosti koje nam udjeljuje na ovakvim skupovima!

U Vituši u mjesnom groblju, bjelopoljski župnik don Rajko, slavio je s pukom Božjim sv. Misu, u subotu, 30. srpnja 2022. u 11,00 sati. Ovo je godišnja sv. Misa koja se po tradiciji slavi jedne ljetne subote, po dogovoru.

U subotu u 9,00 sati krenuli smo od župne crkve u Bijelom Polju, pa autom do iznad Salakovca, pa na splav preko jezera na drugu stranu i uza stranu preko željezničke pruge jedno 500 metara pješice do groblja. Već se svijet počeo pomalo skupljati sa svih strana noseći u rukama jelo i piće kojim ćemo se poslije sv. Mise zajednički počastiti.

Do 11,00 sati u groblju se okupilo 37-ero čeljadi, lijep broj. U 11,00 sati zazvonili smo malim zvonom i župnik don Rajko započeo je ulaznu pjesmu „Čuj nas Majko nado naša“ koju smo svi zdušno prihvatili i sv. Misa je svečano započela. Župnik je sve na početku srdačno pozdravio i izrazio radost što smo se svi zajednički okupili na ovu sv. Misu koju ćemo prikazati za naše pokojne, ali i za nas žive da nam Bog dade sretnu budućnost, a našim pokojnima blaženu vječnost. Pod sv. Misom su slijedila čitanja, a nakon evanđelja župnik je održao prikladnu propovijed u kojoj je naglasio da su se sv. Mise u prvim kršćanskim vremenima uglavnom slavile na grobljima i kršćanstvo je svijetu donijelo velike promjene, pa nisu groblja više bila kao do tada mjesta žalosti, boli, tuge, neizvjesnosti, nego mjesta nade, ljubavi i vjere u prekogrobni život gdje ćemo, ako zaradimo, sa svojim Bogom živjeti čitavu vječnost. Za vrijeme sv. pričesti dio se svijeta pričestio i na kraju župnik je svima zahvalio i na sve zazvao Božji blagoslov.

Poslije sv. Mise vjernici su ispred kapele prostrli podastirače i svatko je stavljao na zajedničku platformu ono što je donio, pa je tu bilo, mesa, kruha, peciva, kolača, voća, pića…., baš kao u dobra stara vremena, kad smo se okupljali oko crkava i kapelica, pa nakon sv. Misa zajednički, obiteljski blagovali i družili se. Župnik je predmolio Očenaš te blagoslovio i narod i jelo i piće, a onda smo, uz ugodan razgovor, svi zajednički i lijepo blagovali. Poslije gozbe župnik je s nekoliko mještana otišao kod spomenika gdje su u Domovinskom ratu poginuli naši hrvatski branitelji, te tu predmolio molitvu i odrješenje za pokoj njihovih duša. Poslije molitve i pozdrava, svi smo se uputili prema svojim kućama, kako je tko i došao. Ovo su lijepe godišnje prigode da se ljudi malo okupe, vide, porazgovore, sv. Misu proslave i u rodbinskom i prijateljskom ozračju počaste. Bogu hvala!

 

Župne oglase možete uzeti u dnu crkve, a imate ih i na oglasnoj ploči i na Portalu župe.

 • Sv. Mise kroz tjedan govorit će se u 7,00 sati ujutro, osim utorka u 18,00 sati, slijede misne nakane i darovatelji...

  • Ponedjeljak, 1. kolovoza, 7,00 sati
   • Jela Vukoja s obit. za + Antu

  • Utorak, Gospa od Anđela, 2. kolovoza, 18,00 sati
   • Ivanka Zovko za + muža Stanka i njeg. rodit. Matu i Anđu

  • Srijeda, 3. kolovoza, 7,00 sati
   • Supruga Janja s djecom za + muža Andriju

  • Četvrtak, 4. kolovoza, 7,00 sati
   • Marija Kožul s djecom za ++ Augustina, Antu i Ivu

  • Petak, 5. kolovoza, 7,00 sati
   • Mate Đopa za ++ Ivuše i Mate Đope
   • 6,30 sati sv. Misa u Samostanu

  • Subota, 6. kolovoza, 7,00 sati
   • Danica Marić za ++ rodit. Maru i Jozu i + brata Žarka

  • Nedjelja, 7. kolovoza
   • 8,00 Mile Škobić za + Maru Škobić i ostale ++ iz obitelji
   • 11,00 Sv. Misu i krštenje u Potocima ima don Vinko Nenadić
   • 11,00 Mlada Misa na Kućanima don Ive Markića, ide i župnik

 • Sv. Mise u sljedeću nedjelju, 7. kolovoza: u 8,00 i 11,00 sati, župnik će imati ranu sv. Misu u nedjelju u 8,00 sati, pa ide na Mladu Misu našemu don Ivi Markiću na Kućane u 11,00 sati, gdje je rođen mladimisnikov otac Luka, a župnika u Bijelom Polju u nedjelju u 11,00 sati zamjenjuje don Vinko Nenadić, kapelan iz župe sv. Mateja, Mostar.

 • Obavijest mladima: Susret hrvatske katoličke mladeži bit će u Bjelovaru, 17. rujna ove godine. Ići ćemo i mi iz Bijeloga Polja autobusom, putuje se petak na subotu, 16. na 17. rujna, gore ćemo biti gosti u jednoj od njihovih župa, svečana sv. Misa u subotu 17. rujna, poslije koncert pa povratak svojim kućama. Mladi razmišljajte o ovom Susretu, pa ćemo uskoro primati uplate i upise s traženim podatcima.

 • U ovom tjednu su P.P. i P.N.: U Prvi Petak ispovijedam prije sv. Mise, koja je u 7,00 sati ujutro, a u Prvu Nedjelju ispovijedam naše Prvopričesnike u 7,30 sati, pola sata prije sv. Mise koja je u nedjelju iznimno u 8,00 sati.

 • Krštenja u našoj župi:
  • Jučer, u subotu u 18,00 sati krstila se: Marta Vukoja, Mostar, rođena u Mostaru, 17. V. 2022., prvo dijete rodit. Ante Vukoja i Ana r. Đopa, kuma: Božica Zelenika. Čestitamo!
  • Danas, u nedjelju u 12,00 sati krštava se: Leon Čuturić, Wipperfürth – Njemačka, rođen u Bergisch Gladbach – Njemačka, 10. XII. 2021., prvo dijete rodit. Andrej Čuturić i Amela r. Čevra, kum: Darko Međugorac. Čestitamo!

 • Danas u crkvi imamo dvije sv. Mise u 9,00 i 11,00 sati, zatim jedno krštenje u 12,00 sati, pa sv. Misa na Zijemljima u 14,00 sati, a onda sam u u Stocu-selo Kruševo na jednom sprovodu u 18,00 sati mlade majke iz obitelji oca Benediktinca Joze Milanovića, iza koje ostaje četvero djece, pokoj joj duši.

 • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise.

Sve vas pozdravlja i na sve zaziva Božji blagoslov,

vaš župnik don Rajko Marković

 

U nedjelju, 24. srpnja 2022. u Bijelom Polju bilo je posebno svečano i lijepo, jer je svoju Mladu Misu – Sekundicije slavio naš mladomisnik don Ivo Markić. Don Ivina obitelj je došla s Kućana u Bijelo Polje 80.-ih godina, napravili obiteljsku kuću, zaposlili se i tu živjeli do Domovinskog rata, a onda ih je život odveo, kao i mnoge druge na razne strane, a njih do Zagreba pa do Janjine na Pelješcu, gdje se trajno nastaniše, ali Bijeloga Polja nisu nikada zaboravili.

Don Ivo je svoju Mladu Misu slavio u Janjini gdje mu danas žive roditelji, 24. lipnja 2022., ali je u dogovoru s roditeljima i bjelopoljskim župnikom don Rajkom, zaželio slaviti Mladu Misu i u Bijelom Polju, što se i dogodilo u nedjelju, 24. srpnja.

Prije 11,00 sati svećenici, bogoslovi i ministranti okupili su se u sakristiju crkve Presvetog Srca Isusova u Bijelom Polju i pripremali se za sv. Misu, župni Veliki zbor, predvođen sestrom Bibijanom na koru, koji je lijepo i višeglasno pjevao pod čitavom sv. Misom, HKUD „Bijelo Polje“ u crkvi s desne i lijeve strane kao počasna straža, nisu u punom sastavu, jer su mnogi otišli na ljetovanje i sezonu, ali je bila jedna respektabilna ekipa Društva, crkva popunjena narodom i sve spremno za početak sv. Mise.

 

Sestra Katarina uključuje župna zvona koja milozvučno najavljuju svečano mladomisničko slavlje i procesija s križem i svijećama na čelu, kreće iz sakristije prema glavnim crkvenim vratima. Pjevači s kora intoniraju ulaznu pjesmu, svijet prihvaća i čitava crkva pjeva. Kad je procesija došla do oltara župnik don Rajko Marković pozdravlja mladomisnika, njegove roditelje Luku i Katarinu i sve nazočne. Prelazi kratko mladomisnikov životopis, predstavlja okupljenom puku bitne značajke svećeničkog poziva, predaje križ mladomisniku i potiče ga da započne sveto misno slavlje i prikaže ga Bogu na čast a nama na spasenje. Don Ivo križajući se za počinje sv. Misu, daje kratak uvod, poziva puk na kajanje i Misa se dalje odvija po svom protokolu.

Pod sv. Misom čitaju domaći bogoslov Tomo i mladomisnikova braća Petar i Josip, evanđelje naviješta don Ivan, a nakon evanđelja zapaženu, sadržajnu i dobro praćenu propovijed upućuje svima nazočnima don Marin Skender, domaći sin. Za vrijeme sv. pričesti dosta se svijeta pričestilo, župnik napominje bitne značajke iz oglasa i najavljuje HKUD „Bijelo Polje“ koje će na kraju sv. Mise pred oltarom pučkim melosom pozdraviti mladomisnika i sve u crkvi. Ispred Folklora mjesta zauzimaju mladomisnik u pratnji dvojice župnika bivšega don Josipa i sadašnjeg don Rajka, dotle se Folkloraši redaju pred oltarom i pjesma započinje. Mladi su pobrali sve simpatije okupljenog puka koji ih je često i dugo nagrađivao srdačnim pljeskom.

Poslije pjesme, fotografiranje pred oltarom i don Rajko najavljuje, a mladomisnik svima udjeljuje svoj mladomisnički blagoslov, čime svečano završava mladomisničko liturgijsko slavlje. Sada župnik najavljuje da će Folklor pred crkvom poslije sv. Mise malo zapjevati u kolu naše lijepe narodne pjesme, gdje se možemo svi uključiti. Procesija je pošla u sakristiju, narod vani, kor intonira završnu pjesmu, a vani pred crkvom Folklor započinje pučko narodno slavlje.

Poslije kola i pjesme, svi smo krenuli prema Emausu gdje nas je čekao mladomisnički domjenak i lijepo druženje uz čašicu pića i razgovora, lijepo i ukusno jelo koje je pripravila ugostiteljska kuća „Karting“, a domaćice donijele peciva i kolača. Kad smo se malo okrijepili i još jedanput uz čašicu mladomisniku čestitali, instrumente u ruke uzimaju naši bjelopoljski pjevači Željko i sin mu Karlo i fešta počinje. Sve je potrajalo jedno dva sata ugodna druženja i slavlja, a onda smo se razišli svojim kućama puni lijepih dojmova i uspomena u želji i nadi da se uskoro opet što ovako lijepo dogodi. Bogu hvala!

U nastavku donosimo riječi pjesama kojima su bjelopoljski Folkloraši u crkvi pozdravili našega mladomisnika:

Pozdravna pjesma

 1. Dragi Ivo, čestitamo slavlje,
  Bog ti dao blagoslov i zdravlje.
 2. Bijelo Polje tebi danas kliče,
  sretan bio Božji svećeniče.
 3. Cijeli život pratila te sreća,
  to je naša želja ponajveća.
 4. Roditelji to je vaša dika,
  što imate sina svećenika.

Pjesma Mladomisniku

 1. Jutros rano zora mlada,
  prekrasnoga sjajnog vela,
  razapela sreće krila,
  povrh dragog našeg sela./2x
 2. Sreće su nam pune grudi,
  od sreće nam lice blista,
  što si mlađan poš'o Bogu,
  mlad misniče slugo Krista./2x
 3. Ponosni smo i radosni,
  što opet od našeg roda,
  jedan vitez podig'o se,
  koji služit će Gospoda./2x

Nastup HKUD-a "Bijelo Polje" na kraju sv. Mise

Nastup HKUD-a "Bijelo Polje" pred crkvom

 

Župne oglase možete uzeti u dnu crkve, a imate ih i na oglasnoj ploči i na Portalu župe.

 • Sv. Mise kroz tjedan govorit će se u 7,00 sati ujutro, osim ponedjeljka u 17,00 i srijede u 18,00 sati, slijede misne nakane i darovatelji...

  • Ponedjeljak, 25. srpnja, 17,00 sati
   • Obitelj Šunjić za ++ rodit. Marka i Anku i + brata Dragu
   • 17,30 sati Željko Primorac za ++ rodit. Milu, Nadu, Stjepana i ost. ++

  • Utorak, sv. Ana, 26. srpnja, 7,00 sati
   • Za + Nikolu – sv. Misu daje Ivka

  • Srijeda, 27. srpnja, 18,00 sati
   • Obitelj za + Dragicu Crnjac – 1. godiš. i + Antu i sve ++
   • 18,30 sati Jure Pole za + sina Milana i + suprugu Anu

  • Četvrtak, 28. srpnja, 7,00 sati
   • Obitelj Zovko za pokojnu Miru Zovko
   • 7,30 sati Anneta i Ernest za ++ rodit. Andriju i Roza-Mariju

  • Petak, 29. srpnja, 7,00 sati
   • Branka Antunović za + muža Matu, svekra Stipu i svekrvu Maru
   • 6,30 sati sv. Misa u Samostanu

  • Subota, 30. srpnja, 7,00 sati
   • Miro i Zdravka Kolobara za ++ Lucu, Stanka, Jozu, Maru i Stojana
   • 11,00 sati sv. Misa na Vituši
   • 18,00 sati krštenje u crkvi Marte Vukoja

  • Nedjelja, 31. srpnja
   • 9,00 Anđelko Zlatić za ++ rodit. Grgu i Ivku
   • 11,00 Misa za narod naše župe
   • 14,00 sati sv. Misa na Zijemljima

 • Sv. Mise u sljedeću nedjelju, 31. srpnja: u 9,00 i 11,00 sati u crkvi i na Zijemljima u 14,00 sati.

 • Za Crkvu u KM: Boško Mihalj 100, N. N. 50, Djeca + Mirka Sesara 100 i Zaručnici Josip i Irena 100.

 • Za Caritas u KM: N. N. 20 i Djeca + Mirka Sesara 50.

 • Za Župni listić u KM: Boško Mihalj 10 i Djeca + Mirka Sesara 20.

 • Obavijest mladima: Susret hrvatske katoličke mladeži bit će u Bjelovaru, 17. rujna ove godine. Ići ćemo i mi iz Bijeloga Polja autobusom, putuje se petak na subotu, 16. na 17. rujna, gore ćemo biti gosti u jednoj od njihovih župa, svečana sv. Misa u subotu 17. rujna, poslije koncert pa povratak svojim kućama. Mladi razmišljajte o ovom Susretu, pa ćemo uskoro primati uplate i upise s traženim podatcima.

 • Sv. Misa na Vituši u subotu, 30. srpnja u 11,00 sati.

 • Sv. Misa na Zijemljima u nedjelju, 31. srpnja u 14,00 sati.

 • Javlja župnik nevesinjski: Sv. Misa na blagdan sv. Ane u Ulogu u utorak, 26. srpnja u 11,00 sati.

 • Ako tko ima kakvih obveza u Župnom uredu, neka dođe poslije sv. Mise.

 • Ovih dana umrli su naši župljani: Mirko Sesar, Ivan Dragičević i Janja Perić, za pokoj njihovih duša, pomolimo se. Pokoj vječni daruj im Gospodine…

 • Mlada Misa: Danas je u našoj župi u 11,00 sati svoju sv. Mladu Misu – Sekundicije proslavio naš Mladomisnik don Ivo Markić. Čestitamo našemu don Ivi, njegovim roditeljima i čitavoj obitelji i želimo mu uspjeh i Božji blagoslov na Njivi Gospodnjoj. Sada će na kraju sv. Mise ovdje pred Oltarom, u narodnom melosu, našega mladomisnika pozdraviti i čestitati naše HKUD „Bijelo Polje“, nakon toga Mladomisnik će nam svima udijeliti svoj mladomisnički blagoslov. Poslije sv. Mise naš će Folklor malo pred crkvom zapjevati, gdje se možemo svi uključiti, vruće je, nećemo dugo, a onda pozivamo sve koji žele na jedan prijateljski mladomisnički domjenak u Emaus, gdje ćemo uz čašicu pića malo se počastiti, mladomisniku još jedanput čestitati, uz prigodni glazbeni program naših pjevača Željka i Karla. Ostanite sjedeći, nas dvojica župnika bivši i sadašnji bit ćemo u pratnji našega Mladomisnika ispred pjevača, a pjevači će se poredati pred oltarom.

Sve vas pozdravlja i na sve zaziva Božji blagoslov,

vaš župnik don Rajko Marković