Ponedjeljak, 1. lipnja

Marija Majka Crkve,  župnik na sv. Misi u Katedrali

18:00 … 

Utorak, 2. lipnja

18:00 Anđa Cigić za pok. supruga Andriju i ostale pokojne

Svake smo godine uobičavali u svibnju i listopadu zajedno s djecom moliti Gospinu krunicu. Zbog novonastale pandemija situacije ove smo godine s javnim moljenjem krunice započeli tek evo u posljednjem tjednu Gospina mjeseca. U sklopu prvopričesničkih priprema krunicu predmole ovogodišnji i prošlogodišnji prvopričesnici. Nakon krunice i svete Mise igra se međugeneracijska prijateljska utakmica.

RADEŠINE – 24. svibnja u 11 sati.

PERUTAC 24. svibnja u 13 sati.

RAIČEVO GROBLJE – DONJA DREŽNICA – 24. svibnja u 14 sati.

KREMENAC – 30. svibnja u 11 sati.

Već gotovo dva mjeseca živimo pod posebnim korona okolnostima. Cijelo ovo vrijeme, služile su se svete Mise svaki dan u župnoj crkvi, naravno s umanjenim brojem vjernika. Župnik je redovno-svaki dan obilazio župu i župljane po dogovoru. Sveti su se sakramenti dijelili na izričito traženje pojedinih župljana: sveta ispovijed, pričest i bolesničko pomazanje.

Najveća istina našeg ljudskog i vjerničkog života jest Bog, a druga jest spoznaja da poslije ovoga života ne ostaje što smo skupili nego što smo dali! Na ovom svijetu jesmo samo zato da ljubimo Boga i svoga bližnjega.

Dragi župljani Potoka, dragi Bjelopoljci, nalazimo se u Velikom tjednu, tjednu kada su se dogodile prevažne stvari u našoj vjeri.

Veliki četvrtak: dan kada je ustanovljena sveta Misa i svećenički red; Veliki petak, dan muke i smrti Gospodina našega Isusa Krista; Uskrs najveći blagdan u kršćanstvu, dan kada je Isus uskrsnuo od mrtvih.