Svako normalno društvo i zajednica nastoje osigurati svoju budućnost kroz podmladak-mlade, bez kojih i najbolje ideje i društveni sistemi bivaju osuđeni na propast.

Bez ikakvog okolišanja, možemo reći da naša cjelokupna društvena zajednica čini malo i  nimalo za našu budućnost-mlade. Olako ih prepuštamo svjetskim, odnosio europskim mešetarima. Kad su mladi u pitanju deklarativno smo glasni, a u praksi daleko od normalnoga.

Ponedjeljak, 10. kolovoza-Devetnica

18:00 Tihomir Buconjić za pok. kći Jelenu, roditelje Andriju, Aniku, sestrića Davora, sestru Darku i Nadu 

Utorak, 11. kolovoza-Devetnica

18:00 Ante i Anka Crnjac za pokojne

I ove smo godine izašli na Zijemaljsku visoravan, gdje su nekada naši stari izlazili u potrazi za hranom. Dobro nam je poznato da se u nedavnoj prošlosti u bjelopoljskoj kotlini, kao i u cijeloj Donjoj Hercegovini, moglo preživjeti samo ako se život odvijao na relaciji nizine-planine. U planinu se izgonila stoka, kupilo se sijeno, sijalo žito i sadio krompir.

 

 

Preuzeto s: https://www.md-tm.ba/

 

 

Foto:Galerija prijateljstva Mostar

 

U ranim jutarnjim satima, u ponedjeljak, 29. srpnja 1985. u 87. godini života preminuo je u svojoj sobi u Biskupiji nadbiskup Petar Čule. Kao svećenik proživio je 22 godine: 1920.-1942.; kao biskup sa sjedištem u Mostaru 38 godina: 1942.-1980.; a od toga 7 i pol godina u zatvoru u Zenici: 1948.-1955. i kao naslovni nadbiskup 5 godina: 1980.-1985.

Ovaj video uradak nije nikakav vic, komedija ni šala, ovaj kratki snimak je stvarni život ljudi uz željezničku prugu. Ovi momci nisu nikakvi pružni radnici, oni su mještani Bjelopoljske kotline.

Ponedjeljak, 27. srpnja

18:00 Marica Perić za pok. supruga Boška, roditelje Anicu, Andriju, Ivana, Cvijetu i brata Peru

Utorak, 28. srpnja

18:00 Djeca za pok. roditelje Tomislava i Veru Zovko, te Karla, Ljubicu i Dragicu Azinović